ProRail start samenwerking met Gillz

05 juni 2018

ProRail was op zoek naar startups om samen een app te ontwikkelen waarmee medewerkers afwijkende situaties rondom het spoor kunnen melden en incidenten kunnen worden voorkomen. Startups met kant en klare oplossingen, deeloplossingen en/of innovatieve ideeën werden uitgedaagd om hun pitch in te sturen. Bekijk de challenge

Jesper Overdijk van ProRail: “In totaal hebben 32 startups een pitch ingezonden en was er een grote diversiteit aan pitches en startups. Het was niet alleen heel leuk maar ook zeer waardevol om zoveel pitches naast elkaar te leggen en te bekijken. In de volgende stap hebben we 6 startups uitgenodigd om hun oplossingen live aan ons te pitchen. 

Van deze startups hebben we Gillz uiteindelijk de opdracht gegeven om de app voor ons te gaan ontwikkelen. We hebben voor hen gekozen omdat ze aan de ene kant al beschikken over een mooie basis voor de app, en hierdoor snel grote stappen kunnen zetten. Anderzijds heeft Gillz ook een aantal andere hele goede ideeën die ons erg aanspreken.
 
 

Inmiddels is de samenwerking al gestart. In een aantal ‘sprints’ verwachten we half juli een pilot te starten met 100 gebruikers! Na de pilot ga we de app verder finetunen en we verwachten deze na de zomer ProRail-breed uit te rollen naar 4000 gebruikers.” 

Mis nooit een challenge!