ProRail presenteert met TU Delft het station van de toekomst tijdens Dutch Design Week

18 oktober 2018

ProRail presenteert met TU Delft het station van de toekomst tijdens Dutch Design Week. In dit station is er ruimte voor een hyperloop en zijn de perrons van gerecycled materiaal gemaakt. Deze innovaties en meer zijn te zien tijdens de Dutch Design Week van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven.
 

Onder de noemer Station NXT, toont ProRail samen met TU Delft en de startups 10XL en Energy Floors een ontwerp voor het treinstation van de toekomst. Dit is gebaseerd op station Bijlmer ArenA en gaat uit van een scenario waarbij er een hyperloop stopt op dit station. Hier kunnen mensen ervaren hoe het zou zijn om in 2030 te reizen en welke nieuwe technologieën mogelijk ingezet worden.
 


 

Bij het ontwerp van dit station is er rekening gehouden met duurzaamheid. Er is spaarzaam met materialen en energie omgegaan. Zo maakt 10XL met grote 3D-printers perrons die geheel bestaan uit gerecycled materiaal, zoals PET-doppen. Energy Floors maakt tegels die energie kunnen opwekken als mensen er overheen lopen. Deze elektriciteit kan vervolgens weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld schermen of LED-lampen.

Mis nooit een challenge!